Psychologie en coaching

Heb je nood aan mentale ondersteuning bij een revalidatie? Of zijn er specifieke vragen of problemen in je dagdagelijks leven die steeds maar terugkomen? En die je hinderen in je omgang met anderen of in je kijk op jezelf? Psychologische begeleiding helpt om die kwesties beter bespreekbaar te maken en samen te zoeken naar oplossingen.


We stellen je graag voor aan onze experten.

Ons expert

Veerle Van Elsen

Ik ben klinisch orthopedagoog (afgestudeerd in 2006 aan KULeuven). Mijn passie zit in het op weg gaan met mensen (zowel volwassenen, als jongeren en kinderen en/of hun ouders) en hen meenemen in hun eigen groeiproces.


In deze groepspraktijk bied ik EersteLijnsPsychologische zorg (ELP)

en Gespecialiseerde Psychologische zorg (GPZ) aan voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen. 


Daarnaast bied ik ook individuele therapie aan en therapie voor gezinnen. Aangezien je in een gezin nauw samenleeft, is het vaak fijn om samen op pad te gaan en samen op zoek te gaan naar meer harmonie.

Wim Jacobs

Ik ben Wim en werk al meer dan 20 jaar in het onderwijs en het leersteuncentrum. Tijdens deze periode heb ik mijn coachingsvaardigheden aangescherpt door samen te werken met mensen van alle leeftijden en door diverse opleidingen en trainingen te volgen. Ik ben actief als loopbaancoach, lifecoach, jongerencoach en studiekeuzebegeleider.

wim.jacobs@curacertus.be

Werkwijze

Veerle Van Elsen

Iedereen is anders, iedereen is uniek. Mijn kracht is maatwerk. Ik stem mijn manier van werken steeds zo goed als mogelijk af op jouw specifieke behoeften. Hiertoe school ik me regelmatig bij in verschillende methodieken. Ik hecht ook veel waarde aan het betrekken van de context aangezien we continu in relatie staan met onze omgeving.

 

ELP en GPZ

Je kan bij mij terecht voor EersteLijnsPsychologische zorg waarbij je recht hebt op 8 sessies aan terugbetalingstarief. De eerste sessie is een verkennend gesprek. Na overleg met uw huisarts en/of anderen betrokkenen is het ook mogelijk om gebruik te maken van Gespecialiseerde Psychologische Zorg aan terugbetalingstarief.

.

 

INDIVIDUELE -EN GEZINSTHERAPIE

Voor individuele therapie of gezinstherapie kan je eenvoudig zelf contact met mij opnemen (via mail of telefoon) en bekijken we in een verkennend gesprek wat je/jullie vraag is en wat ik voor je/jullie kan betekenen. Het verdere traject stippelen we samen uit.Wim Jacobs

Tijdens de loopbaancoaching richt ik me op het ontdekken van sterktes, waarden, talenten en energiebronnen, om vervolgens samen met jou een mogelijke loopbaan te vinden die aansluit bij jouw persoonlijke kwaliteiten. Ik begeleid je bij het nemen van stappen en het maken van keuzes voor meer geluk, meer zelfvertrouwen en voldoening in het dagelijkse werk.


Tijdens de lifecoaching gaan we samen op zoek naar hoe we de kwaliteit van je leven kunnen verrijken door diverse perspectieven te verkennen. Ik luister tijdens deze sessies actief naar je verhalen, stel je daarbij confronterende vragen en zoek samen met jou naar mogelijkheden. We vergroten jouw inzicht in de situatie en zo moedig ik je aan tot het maken van waardevolle keuzes, waardoor jij de controle over je leven kan herwinnen.

 

Jongerencoaching is laagdrempelig en gericht op actuele uitdagingen. We starten met jouw verhaal, waarbij je de rust en ruimte krijgt om het op je eigen tempo te delen. Samen onderzoeken we hoe deze situatie is ontstaan door te luisteren, veel vragen te stellen en soms oefeningen toe te passen. Zo kunnen we de situatie vanuit diverse perspectieven bekijken wat leidt tot helderheid en rust. Het benoemen van de essentie creëert mogelijkheden voor zelfontdekking, positiviteit en veerkracht.

.

Studiekeuzebegeleiding omvat een ontdekkingsreis waarbij we op zoek gaan naar jouw sterke punten, talenten, interesses, energiebronnen, identiteit en doelen. Na het verkennen van deze aspecten ontdekken we de concrete oplossingen en kansen zodat je met hernieuwde moed en inzichten je pad kunt vervolgen. Ons doel is een studierichting te vinden waar geluk, plezier en engagement voorop staan.


Tarieven en betaling

Veerle Van Elsen


ELP en GPZ

Je betaalt €11 per sessie (of €4 bij verhoogde tegemoetkoming). Dit bedrag wordt steeds aan het einde van een sessie afgerekend.

 

INDIVIDUELE -EN GEZINSTHERAPIE (Veerle)

Voor een sessie van 1u betaal je €75. Sessies van een andere tijdsduur zijn mogelijk na overleg. Bij de meeste mutualiteiten is er een tussenkomst mogelijkWim Jacobs


LOOPBAANCOACHING

Iedereen die in Vlaanderen of Brussel woont en momenteel werkt (als werknemer of zelfstandige) kan elke zes jaar, zeven uur loopbaanbegeleiding volgen. Je loopbaanbegeleiding betaal je met twee loopbaancheques via de VDAB . De eerste loopbaancheque duurt vier uur, de tweede drie uur. De beide loopbaancheques kosten je 45 euro per stuk ofwel 90 euro voor 7 uur loopbaanbegeleiding.


Ontdek via onderstaande link als je recht hebt op loopbaancheques:


https://www.vdab.be/loopbaancheques


COACHING

Voor een sessie van 1u betaal je €70.
Indien U niet aanwezig kunt zijn op een gemaakte afspraak, gelieve dan 24u op voorhand telefonisch te verwittigen. Bij laattijdig of niet verwittigen zal een no show fee van €25 aangerkend worden.